Ons terrein en de omgeving

Hoe ziet ons terrein eruit?

Buiten de brullende kikkers in de paddenpoel en een meerkoet met jongen biedt ons terrein huisvesting aan nog meer geïnteresseerden: denk hierbij aan uilen (helaas dit jaar geen jongen), de koekoek, jonge egels en tal van andere vogels.

Ook insecten ontbreken niet! Voor in de tuin staat een bijenkorf met een klein volk van zo’n 20.000 bijen.

 

 

 

 

 

 

Wat is er bij ons in de buurt?

Ons kleinschalige natuurkampeerterrein is gelegen in het zuid-oosten van Noord Brabant, aan de rand van Nationaal Landschap het Groene Woud. Te midden van de natuur, maar toch dicht bij uitvalswegen en gezellige steden als ‘s- Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg.

 

Wat is er voor wandelaars te doen? 

Ons terrein is omringd door boomkwekerijen. Deze boomkwekerijen sluiten naadloos aan op natuurgebied de Scheeken. Samen met natuurgebied de Mortelen vormt de Scheeken het hart van het Groene Woud waar u vanuit ons terrein kunt u vrij wandelen en uren kunt dwalen in de natuur.

Daarnaast heeft de gemeente Sint Oedenrode verschillende wandelroutes uitgezet. Deze wandelroutes zijn te vinden op http://app.natuurlijksintoedenrode.nl/#/ Deze app is ook gratis te downloaden voor op uw telefoon. Vanuit het centrum van Boskant (2 min. vanaf ons terrein) starten meerdere van deze routes.

Ons kampeerterrein ligt tussen wandelknooppunt 49 en 50. Door middel van de wandelknooppunten kunt u een route uitstippelen.

In de buurt van de Sint- Oedenrode ligt natuurlijk nog veel meer moois:

  • Natuurpoort de Vresselse Hut in Sint- Oedenrode
  • Joe Mann theater in Best (heeft 2 eigen routes uitgestippeld)
  • Natuurgebied Kampina in Boxtel (hier zijn meerdere routes van Natuurmonumenten)
  • Voor meer gebieden, neem een kijkje op: https://www.hetgroenewoud.com/gebied/natuurgebieden/

 

Wat is er voor fietsers te beleven?

Als u met de fiets op pad gaat, biedt de omgeving hiervoor alle gelegenheid. Ons terrein ligt op 2,9 km afstand van de LF7 Oeverland- fietsroute en tussen fietsknooppunten nr 34 en 35 van de route Regio ’s Hertogenbosch. Op https://www.fietsnetwerk.nl vindt u de 43 km lange fietsroute “Typisch Brabants landschap”. Deze kunt u vanaf ons terrein starten.

In Liempde (10 min. fietsen vanaf ons terrein) start het happen- en- trappen arrangement “Het Groene Woud”. Ook Son biedt een happen- en- trappen arrangement “Vincent van Gogh”.

Voor meer info, kijk op: https://www.happenentrappen.nl/routes/noord-brabant