Ons terrein en de omgeving

Hoe ziet ons terrein eruit?

Buiten de brullende kikkers in de paddenpoel en een meerkoet met jongen biedt ons terrein nog meer ruimte voor huisvesting aan geïnteresseerden. Denk hierbij aan uilen (helaas dit jaar geen jongen), de Koekoek en tal van andere vogels.

Ook insecten ontbreken niet! Voor in de tuin staat een bijenkorf met een klein volk van zo’n 20.000 bijen.

 

Wat is er bij ons in de buurt?

Onze kleinschalige camping is gelegen in het zuid-oosten van Noord Brabant, aan de rand van het Groene Woud. Te midden van de natuur, maar toch dicht bij uitvalswegen en gezellige steden als ‘s- Hertogenbosch en Eindhoven.

 

Wat is er voor wandelaars te doen? 

Ons terrein is omringd door boomkwekerijen. Deze boomkwekerijen sluiten naadloos aan op natuurgebied de Scheken. Vanuit ons terrein kunt u vrij wandelen en uren (ver)dwalen in de natuur.

Tevens heeft de gemeente van Sint Oedenrode verschillende wandelroutes uitgezet. Deze wandelroutes zijn te vinden op http://app.natuurlijksintoedenrode.nl/#/ De app is ook gratis te downloaden voor op telefoon. Vanuit het centrum van Boskant (2 min. vanaf de camping) starten meerdere van dit soort routes.

Ons kampeerterrein ligt tussen wandelknooppunt 49 en 50. Ook kunt u door middel van de wandelknooppunten een route uitstippelen.

In de buurt van de Sint- Oedenrode ligt natuurlijk nog veel meer moois:

  • Natuurpoort de Vresselse Hut in Sint- Oedenrode
  • Joe Mann theater in Best (heeft 2 eigen routes uitgestippeld)
  • Natuurgebied de Kampina in Boxtel (hier zijn meerdere routes van Natuurmonumenten)
  • Voor meer gebieden, neem een kijkje op: https://www.hetgroenewoud.com/gebied/natuurgebieden/

Wat is er voor fietsers te beleven?

Als u met de fiets op pad gaat, biedt de omgeving hiervoor alle gelegenheid. Onze camping ligt op 2,9 km afstand van de LF7 fietsroute en tussen fietsknooppunten nr 34 en 35 van de route Regio ’s Hertogenbosch.

Het Groene Woud bestaat uit 21 natuurgebieden, met elk hun eigen diversiteit. In Liempde (10 min. fietsen vanaf de camping) start “happen- en- trappen arrangement Het Groene Woud”. Ook Son biedt “happen- en- trappen arrangemente Vincent van Gogh”.

Voor meer info, kijk op: https://www.happenentrappen.nl/routes/noord-brabant